Skip Navigation Links
Home
TV
Αρθρα
Κ. Διαθηκη
«Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δε γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δε δύναται να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού.» Κατα Ιωάννη John 3:5 ΄
ΠΑΡΑΚΑΛΩ "LIKE" / "SHARE" !


Skip Navigation Links
Stasinos.orgHome
GREEK TV TV
Καινη Διαθήκη
Χριστιανικά
About
 
@@@


Home
Το Αγιο Πνευμα Λαμβάνεται με Μετάνοια Pws Lamvanoume to Agio Pneuma 22/2/2018 12:00 πμ
ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ Κατα Ιωάννη John 3:3.

Αλλά κάθενας μας μπορεί να γεμίσει με Άγιο Πνεύμα, αν μετανοήσει, καθαριστεί από την αμαρτία, απαλλαγεί από τη φιλαυτία και ελευθερωθεί από την υπερηφάνεια.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

Αν με αγαπάτε, φυλάξτε τις εντολές μου και θα σας δώθει το Πνεύμα της αλήθειας

για να μένει μαζί σας για πάντα. Κατά Ιωάννη John 14:15-18.

Το Άγιο Πνεύμα δίνεται στον καθένα μας όχι σύμφωνα με την αξία των καλών έργων του, αλλά δωρεάν, σύμφωνα με το έλεος του Θεού, για την σωτηρία του.
Τα γνωστά και αποτελεσματικά μέσα για την απόκτηση του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τη διδασκαλία των ιερών Γραφών και την Πείρα των μεγάλων αγίων, είναι τα εξής:Η Μετάνοια.Η Καθαρή καρδία και Αγνό Σώμα.Η ταπεινοφροσύνη.Η υπακοή στη φωνή του Θεού.Η προσευχή.Η καθημερινή αυταπάρνηση.Η ανάγνωση και ακρόαση της Αγίας Γραφής.Τα μυστήρια της Εκκλησίας μας και κατεξοχήν η θεία κοινωνία.
ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ.Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί καποιος να μετανοήσει και να λάβει το Άγιο πνεύμα. Αλλά το πιό πιθανόν είναι να διαβάσει τις γραφές για να συνειδητοποιήσει μέσω του λόγου το Θεού ότι είναι αμαρτωλός. Έτσι λοιπόν, χρειάζεται να καταλάβουμε ότι είμαστε αμάρτωλοί.  Φυσικά πρέπει να μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας και να πιστέψουμε ότι ο Χριστός είναι ο σωτήρας πού πέθανε για τις αμαρτίες μας ούτως ωστε να σωθούμε μόνο με τη μετάνοια. Καί τα δύο επιτυνγχανονται με τη μελέτη της Αγίας Γραφής.ΠΙΣΤΗΣΗ πίστης είναι εμπιστοσύνη σε κάτι η κάποιον.  Αυτή η εμπιστοσύνη δημιουργήτε από μελέτη της Αγίας Γραφής για τη ζωή και τη δράση του Ιησού Χριστού. Η διδασκαλία του, τα θαύματα, το πάθος και ανάσταση του Χριστού θα δυναμώση την πίστη σου σ' Αυτόν και Θα πιστέψεις, θα μετανοήσεις, θα βαφτιστεις, και θα θα λάβεις το Άγιο πνεύμα το οποίο είναι η αρχή και το τέλος της σωτηρίας της ψυχής σου. Μ' αυτό είναι εύκολο θα πει κάποιος.ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ Π.χ., ένας πορωμένος αμάρτωλός ανθρωπός πιστεύει οτι η ζωή του είναι αρεστή στο Θεο. Αλλά οι αμαρτίες μας είναι δυσδιάκριτες.Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥΠ.χ., στην παραβολή του πλούσιου και του φτωχού Λάζαρου, (Κατά Λουκάν Luke 16:19-31) ο Κύριος δεν κατηγορεί τον πλούσιο για τίποτε συγκεκριμένο η ακόμη κάτι γενικό.  Ντυμένος πολυτελέστατα όλες τις ώρες της ημέρας, ο πλούσιος της παραβολής έτρωγε, έπινε και γλένταγε ενώ ο Λάζαρος κοίτωνταν στη κύρια είσοδο του πλούσιου επιθυμώντας ακόμα και τα ψιχουλα απ' το τραπέζι του πλούσιου αλλά τα σκυλιά του 'γλειφαν τις πληγές.    Ο Κύριος δεν κατηγόρησε το πλούσιο για οτι έκανε αλλά μπορούμε να συμπεραίνουμε ότι αν και δέν πείραζε κανέναν, ήταν τουλάχιστον ιδιοτελής.
Ο Κύριος μας διηγείται ότι ο Πλούσιος καί ο Λάζαρος πεθαίνουν και ο πλούσιος πάει στην κόλαση και ο Λάζαρος στον παράδεισο αλλά δεν δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες για τους λόγους που ο κάθε ενας καταλήγει σε διαφορετικό μέρος. Πολλοί θα βιαστουν να πούν, μερικώς σωστά, ότι ο πλούσιος βρέθηκε στη κόλαση διότι η αμαρτία του ήταν αυτή η η άλλη. Η παραβολή μας διδάσκει όμως ότι βρέθηκε στη κόλαση οχι μόνο διότι ήταν αμαρτωλός (όλοι είμαστε αμαρτωλοί), αλλά διότι δεν ΜΕΤΑΝΌΗΣΕ «ἐάν τις ἀπὸ νεκρῶν πορευθῇ πρὸς αὐτοὺς μετανοήσουσιν» (Κατά Λουκάν Luke 16:30) για τις αμαρτίες του.Στην κόλαση, ο πλούσιος ήξερε ακριβώς γιατί ήταν εκεί και ζήτησε απ' τον Αβραάμ να στείλει τον Λάζαρο στ' αδέρφια του γιά να τον δούν και να πιστέψουν και «ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝΣΙΝ» ούτως ώστε να μήν καταλήξουν στη κόλαση όπως ο πλούσιος.  Ούτε βρέθηκε στην κόλαση διότι ήταν πλούσιος διότι κ' ο Αβραάμ απ' την ίδια παραβολή ήταν πολύ πλούσιος αλλά στη παραβολή αυτή ο Αβραάμ είναι στον παράδεισο αν και πολύ πλούσιος. Επομένως, είναι η μετάνοια πού σώζει, όχι τι κάνουμε η τι δέν κάνουμε σ' αυτή τη ζωή.ΛΗΨΗ /ΔΩΡΕΑ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣΟταν ο Απόστολος Πέτρος κύρηξε το Ευαγγέλιο (Πράξεις Acts 2:22 )τήν ημέρα της πεντηκοστής και τελείωσε, οί ακροατές πού πίστεψαν ότι ο Χριστός αναστήθηκε, ρώτησαν τι πρέπει να κάνουν για να σωθούν(Πράξεις Acts 2:37 ). Ο Πέτρος τούς είπε να μετανοήσουν, να βαφτιστούν και θα λάβουν το Άγιο Πνεύμα (Πράξεις Acts 2:38).Οπως βλέπουμε λοιπόν, οι ακροατές ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ, ΗΔΗ. Αλλα χρειάζονταν ΚΑΙ να ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΌΥΝ. Τι σημαίνει αυτό. Μην βρείς δικαιολογία ότι ηδη πιστεύεις. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ και αυτό γινεται με τη μελέτη της Αγίας Γραφής για να καταλάβεις και να συνειδητοποιήσεις οτι είσαι αμαρτωλος και η συνειδητοποίηση αυτή θα σε οδηγήσει στη ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.
ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙΓενικά, για να σωθούμε, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε ότι γεννηθήκαμε νεκροί στο πνεύμα, το οποίο μας αναγκάζει να αμαρτάνουμε ζώντας για να ικανοποιούμε σαρκικές επιθυμίες (Ρωμαίους Romans 5:12). Αφού καταλάβουμε ότι είμαστε αμαρτωλοί, μετανοήσουμε και γνωρίσουμε τον Ιησού Χριστό και να καταλάβουμε ότι θυσιάστηκε για τις αμαρτίες μας, aμέσως μετά θα αναγεννηθούμε πνευματικά καί θα λάβουμε το Αγιο Πνεύμα που θα μας οδηγήσει στην αλήθεια (Ιωάννης John 16:13) και τελική σωτηρία.ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ;Δεν υπάρχει άλλος δρόμος προς την σωτηρία. Ο μόνος τρόπος να ικανοποιήσουμε τον Θεό και να σωθούμε είναι να αναγεννηθούμε πνευματικά και αυτό γίνεται με την μετάνοια, βάφτιση και λήψη του Αγίου Πνεύματος (Ιωάννης John 3:1-21).  Διότι Ο Κύριος δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι δυνατόν να σωθούμε χωρίς την αναγέννηση -- «ἀμὴν ἀμὴν λέγω σοι ἐὰν μή τις γεννηθῇ ἄνωθεν οὐ δύναται ἰδεῖν τὴν βασιλείαν τοῦ θεοῦ» (Ιωάννης John 3:1-21).Η πίστης στο Χριστό και η αναγέννηση μας κάνει παιδιά του Θεού μέσω της χάρις το Ιησού Χριστού.Χρειάζεται να καταλάβουμε ότι έιμαστε νεκροί τω πνεύματι, αμαρτωλοί, (Κολοσσαεις Colossians 2:13-15 Εφεσίους Ephesians 2:1) καί ότι ο Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε (Εβραίους Hebrews 10:10) ούτως ώστε όποιος πιστεύει σ' Αυτόν λαμβάνει το Αγιο Πνευμα (ξαναγεννίεται) και γίνεται παιδί θεού (Ιωάννης John 1:12).Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι συγκεκριμένο, όμως πρέπει να αναγνωρίσης την ενοχή της αμαρτίας σου, και να πιστέψης το Ευαγγέλιο του Κυρίου Ιησού Χριστού γιά να συγχωρεθείς και να σωθέις (Ρωμαίους Romans Εφεσίους 6:23: Ephesians 2:8).Γιά μερικούς, θα χρειαστεί μελέτη της Αγίας Γραφής για να καταλάβουν ότι είναι αμαρτωλοί και να πιστέψουν ότι ο Χριστός πέθανε, θάφτηκε και αναστήθηκε από τους νεκρούς γιά αυτόν ακριβώς το λόγο. Γιά να σωθούμε απ' τις αμαρτίες μας. Αν παρεις το δρόμο της σωτηριας προς την Βασιλεία του Ουρανού, θα συγκαταλεγείς στους τερματίσαντας ακομή κ' αν δεν τερματἰσεις.Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να 'σαι μεσα στο δρόμο και να αγωνίζεσαι να τερματίσεις.


Φυσικά, πρέπει να αντέξεις, και να πιστεύεις μέχρι το τέλος για την τελική σωτηρία.Μήν πλανάσθε αδελφοί.Ακόμη κ'αν δεχθούμε το Χριστό, δεν πρέπει να παραλείψουμε να απορρίψουμε τον εαυτό μας  και ν'αγαπάμε περισσότερο τον Θεό για την τελική σωτηρία.  (Luke 14:26 Ματθαίος Matthew 16:24-26). Διότι οποιος θέλει την κοσμική ζωή, θα χάσει την αιώνια ζωή (Ματθαίος Matthew 10:39). Η Καινή Διαθήκη μας συμβουλεύει να παλαίψουμε μέχρι το τέλος ακόμα κ' αν είμαστε καλεσμένοι απο Τον Κύριον, έχουμε βρεί την στενή πήλη και ακολουθούμε την τεθλιμμένη οδό. (Τιμόθεος Β'4:72 Timothy 4:7 Πέτρου Β' 1:10 2 Peter 1:10 Ματθαίος Matthew 24:13 ).Ίσως να φαίνεται αντιφατικό ότι ναι μεν η σωτηρία είναι δωρεάν αλλά πρέπει να κάνουμε και άλλα καλά έργα για την τελική σωτηρία. Στη πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε αλλά ούτε και να 'σαι αντίθετος στην θέληση το Αγιου πνεύματος που θα ζεί μέσα σου διότι θα είναι κάτι σαν βλαστήμια. Η σάρκα ποτέ δεν θα σ' αφησει ήσυχο. Πάντα θα έχεις πειρασμούς. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την Θέληση σου σε ισορροπία με το Άγιο Πνεύμα και θα σωθείς.Θέλω να πω, δεν μπορείς να επωφεληθείς της χάρης και δώρου του Θεού και να το ρίξης στο γλέντι. Τι γίνεται αν κάνεις αμαρτίες μετά την αναγεννησή σου?Θα κάνεις αμαρτίες διότι είσαι μεν αναγεννημένος αλλά ακόμη στη σάρκα. Μάλιστα, αν πείς ότι δεν κάνεις αμαρτίες, λές ψέματα ( Ιωάννης Α' 1 John 1:8).  Γι' αυτό υπάρχει το μυστήριο της εξομολόγησης το οποίο μπορείς να το κάνεις σε ιερέα (Ορθόδοξη Εκκλησία) η απ' ευθείας στον Ιησού Χριστο (δικιά μου γνώμη) ( Ιωάννης Α' 1 John 1:9). Η εξομολόγηση θα σε καθαρίζει απ' τις αμαρτίες σου κάθε φορά που γίνεται ( Ιωάννης Α' 1 John 1:10). Η διαδικασία είναι η εξής.

Page Size
Bible Answer Man Hank Hanegraaff about his conversion to Orthodoxy
Famous Bible Answer Man, ex Protestant, Hank Hanegraaff talks about his conversion to the Orthodox Church.
Bible Answer Man Hank Hanegraaff about his conversion to Orthodoxy
Η απάθεια - Ισαάκ του Σύρου
Το σημάδι της απάθειας ίσως είναι τούτο: να είναι κανείς ατάραχος και άφοβος σε όλα
Η απάθεια - Ισαάκ του Σύρου
Η απάθεια - Όσιος Πέτρος ο Δαμασκηνός
Το σημάδι της απάθειας ίσως είναι τούτο: να είναι κανείς ατάραχος και άφοβος σε όλα
Η απάθεια - Όσιος Πέτρος ο Δαμασκηνός
Page Size

 
Copyright

www.Stassinos.com * www.Stasinos.tv * www.Stasinos.com *