Skip Navigation Links
Home
TV
Αρθρα
Κ. Διαθηκη
«Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δε γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δε δύναται να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού.» Κατα Ιωάννη John 3:5 ΄
ΠΑΡΑΚΑΛΩ "LIKE" / "SHARE" !


Skip Navigation Links
Stasinos.orgHome
GREEK TV TV
Καινη Διαθήκη
Χριστιανικά
About
 
@@@


Home
Η ΟΔΟΣ Η ΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗΝ H Odos 13/6/2018 12:00 πμ
...η τεθλιμμένη οδός χρειάζεται ολοκληρωτική σταύρωση της σάρκας για να την διανύσει. . Και δεν απαρνείται τον εαυτό του, και σταυρώνει την σάρκα του για να τού πούνε «μπράβο» η γιατί είναι μαζοχιστής ούτε ακόμα για να πάει στον παράδεισο. Το κάνει γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Η θα βρει την ζωή, θα φωτιστεί, και θα σωθεί η θα χαθεί για πάντα στο απώτερο σκότος....

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ


«Κύριε, συγχώρησόν μοι να υπάγω πρώτον και να θάψω τον πατέρα μου». Ο Ιησούς είπε· «Ακολούθει μοι και άφες τους νεκρούς να θάψωσι τους εαυτών νεκρούς».


ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ


«Επειδή στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η φέρουσα εις την ζωήν.


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΕΝΗ ΠΥΛΗ


ΟΤΑΝ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ


«Κύριε, είναι λίγοι αυτοί που θα σωθούν;» ... «...αγωνιστείτε να μπείτε από τη στενή πύλη...»


ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΠΥΛΗ -ΑΝ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΗ


«Επειδή στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η φέρουσα εις την ζωήν, και ολίγοι είναι οι ευρίσκοντες αυτήν.»  «αγωνιστείτε να μπείτε από τη στενή πύλη, γιατί πολλοί θα θελήσουν και δε θα μπορέσουν»


ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΉ Η ΠΥΛΗ


«...γιατί θα σηκωθεί ο οικοδεσπότης και θα κλειδώσει την πόρτα· κι εσείς θα σταθείτε απ' έξω και θ' αρχίσετε να χτυπάτε λέγοντας «Κύριε, άνοιξέ μας». θα σας απαντήσει: «δε σας ξέρω από πού είστε”. ...» Τότε θ' αρχίσετε να λέτε: «εμείς φάγαμε και ήπιαμε μαζί σου, και μας δίδαξες στις πλατείες μας”. Κι εκείνος θα σας πει: «σας λέω, δε σας ξέρω από πού είστε· φύγετε από κοντά μου όλοι εσείς οι εργάτες του κακού». Εκεί θα κλαίτε και θα τρίζετε τα δόντια σας, όταν θα δείτε άλλους στο τραπέζι της βασιλεία του Θεού, κι εσάς να σας πετάνε έξω.» Λκ. Luke 13:22-30.  «γιατί όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του θα τη χάσει· όποιος όμως χάσει τη ζωή του εξαιτίας μου, αυτός θα τη σώσει..» (Λκ. Luke 9:24))


Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ


ΚΑΘΑΡΣΗ, ΕΛΑΜΨΗ, ΘΕΩΣΗ


Δεν είναι θέμα να κάνει κάποιος απλώς καλές πράξεις και νά 'χει την ελπίδα ότι κάποτε θα σωθεί. Ο αγωνιστής δεν κάνει τίποτα για τον Θεό. Ο Θεός δεν τον χρειάζεται. Αλλά ο Θεός Θέλει να σωθούν όλοι και να τον γνωρίσουν. Επομένως, ο μαχητής του Χριστού τα κάνει όλα για να βρεθεί κοντά στο Θεό και τελικά να ενωθεί με τον Θεό Πρέπει να φτάσει ο αγωνιστής σε μια κατάσταση όπου έχει πλήρη συνείδηση του Θεού.  Δεν αρκεί να ΄ναι καλός ο μαχητής, χρειάζεται να μπει απ' την στενή πύλη για ν' ακολουθήσει την τεθλιμμένη οδό και η τεθλιμμένη οδός χρειάζεται ολοκληρωτική σταύρωση της σάρκας για να την διανύσει. . Και δεν απαρνείται τον εαυτό του, και σταυρώνει την σάρκα του για να τού πούνε «μπράβο» η γιατί είναι μαζοχιστής ούτε ακόμα για να πάει στον παράδεισο. Το κάνει γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Η θα βρει την ζωή, θα φωτιστεί, και θα σωθεί η θα χαθεί για πάντα στο απώτερο σκότος.


ΖΗΤΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Οι βιοτικές φροντίδες, οι μέριμνες, οι κοσμικές και σαρκικές απολαύσεις τον παχαίνουν και γίνεται δύσκολο να διανύσει την στενή και τεθλιμμένη οδό που οδηγεί στην φώτιση. Γιατί η τεθλιμμένη οδός είναι ο μόνος τρόπος να φωτιστεί ο μαχητής και γιατί χωρίς φώτιση σ' αυτή την ζωή που ζει δεν πρέπει να ελπίζει για σωτηρία στην άλλη ζωή. Η κάθαρση μέσω της σταύρωσης της σάρκας είναι ο μόνος τρόπος να φωτιστεί ο μαχητής του Χριστού, και η φώτιση θα τον κάνει να γευθεί την πνευματική διάσταση που βρίσκεται μόνο στο χώρο που κυβερνά απόλυτα ο Θεός - στο χώρο που είναι Η Βασιλεία Του και που μπαίνει ο αγωνιστής απ' την στενή πύλη και την τεθλιμμένη οδό. Γιατί είναι όντως η «γεύση» του χώρου τού Θεού - η συνειδητοποίηση ότι Υπάρχει ο Θεός που φωτίζει τον πιστό.


ΦΩΤΙΣΗ - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΘΕΟΥ


Και ο μαχητής ξέρει ότι Υπάρχει ο Θεός γιατί Τον αισθάνεται και Τον αισθάνεται, γιατί μέσα στη Βασιλεία Του Θεού είναι όλα, πως να ειπωθεί, ΘΕΙΚΑ, και έτσι ξέρει και το έχει συνειδητοποίηση ότι Υπάρχει γιατί είναι μέσα Στον Χώρο Του - Μέσα Στην Βασιλεία Του Θεού. Μα θα πει κανείς «Ο Θεός Είναι Παντού!». Ναι είναι αλλά έχει εκουσίως παραδώσει κάποια μέρει τού σύμπαντος σε άλλους. Την γη την ανέθεσε στον Σατανά όταν έπεσε απ' τον ουρανό


ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΧΩΡΟ


Τώρα ο Σατανάς είναι ο άρχων της γης και τού ανήκουν όλα τα υλικά πράγματα στην γη. Εξ ου και το ότι τα έταξε όλα στον Χριστό αν τον προσκυνούσε. Επομένως, αν και είναι αλήθεια ότι ο Θεός είναι παντού, η γη είναι το βασίλειο το Σατανά, και ως βασιλεύς της, έχει κάνει τη γη οίκο ανοχής - Σόδομα και Γόμορρα. Επίσης ο Θεός έβαλε τον άνθρωπο στο ίδιο μέρος με τον Σατανά για τιμωρία της παράβασης στον παράδεισο. Από τότε και μετά την έλευση του Χριστού και τη νίκη Του επί του Σατανά, ο άνθρωπος για να βγει απ' τη γη πρέπει να βρει την στενή πύλη και να ακολουθήσει την τεθλιμμένη οδό με την βοήθεια τού Άγιου Πνεύματος προς την σωτηρία.

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΜΕ ΦΩΤΙΣΜΟ


Η άσκηση της ορθόδοξης πίστης και μεθόδου οδηγεί τον ορθόδοξο μαχητή με μαθηματική ακρίβεια στην φώτιση και θέωση Η ορθοδοξία είναι Ο λόγος Του Χριστού που είναι η Αλήθεια και μας απελευθερώνει απ' τα δεσμά του κοσμικού φρονήματος. Δηλαδή, απ' τα δεσμά των βιοτικών μεριμνών, των κοσμικών απολαύσεων, των σαρκικών επιθυμιών. Η Ορθοδοξία είναι η ορθή πρακτική άσκηση της φώτισης και Θέωσης του Ανθρώπου που γίνεται εφικτή με την βοήθεια τού Θεού Ἀγίου Πνεύματος που στέλνει ο Θεός Πατέρας με Παράκληση του Θεού Υιού Του.


Η ΜΕΘΟΔΟΣ


Η ορθοδοξία ενεργά και με την βοήθεια του Πνεύματος, ψάχνει, ζητεί, χτυπάει πόρτες για να μπει στην Βασιλεία τού Θεού χωρίς να υπολογίζει τις προσωπικές απώλειες. Γιατί αυτός είναι ακριβώς είναι ο σκοπός το χριστιανού -να μπει στην Βασιλεία του Θεού και να Θεωθεί ενώ βρίσκεται ακόμα σ' αυτή την ζωή. Και επιτυγχάνεται αυτό όταν ο χριστιανός πιστέψει, μετανοήσει, βαφτιστεί, καθαρθεί απ' τις μέριμνες και απολαύσεις το κόσμου τούτου και μετά φωτιστεί.


Η ΒΑΦΤΙΣΗ


Η βάφτιση ανοίγει την στενή πύλη της τεθλιμμένης οδού της κάθαρσης, παίρνει τις παλιές αμαρτίες του και του δίνει το Άγιο Πνεύμα για να βοηθηθεί στην τεθλιμμένη οδό της κάθαρσης. Και η κάθαρση έρχεται με την αγάπη προς το πρόσωπο του Ιησού που γίνεται με την τήρηση τού Λόγου τού Ιησού. Και ο Ιησούς, πράγματι έρχεται με τον Θεό Πατέρα και κάνουν οίκο τους το καθαρμένο σώμα τού ορθόδοξου αγωνιστή γιατί στο τέλος αυτής της τεθλιμμένης οδού της τήρησης του Λόγου Του Χριστού, είναι η τέλεια κάθαρση και 'κεί βρίσκεται η φώτιση - δηλ., η συνειδητοποίηση του Θεού και της Βασιλείας του. Σ' αυτό το σημείο, ο αγωνιστής πολεμάει πιο γενναία και προχωρεί προς την Θέωση - την ένωση του με τον Θεό.


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΚΟΠΟ, ΔΡΟΜΟ, ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟ ΘΕΟΥ


Ο Χριστός το πάει λίγο πιο πέρα απ' τους άλλους, και μας συνιστά ότι πρέπει να ΄μαστε πολύ καλύτεροι από απλώς καλοί. Με λίγα λόγια, μας καλεί να απαρνηθούμε τον ίδιο τον εαυτό μας. Να αφήσουμε όλα τα κοσμικά, ακόμα και πατέρα, μητέρα, σύζυγο, παιδιά και αδελφἶα, και να τον ακολουθήσουμε. Ότι αγαπάμε, ότι μας ευαρεστεί, σε ότι ελπίζουμε σ' αυτή τη ζωή, πρέπει να τ' απαρνηθούμε και υπόσχεται ότι θα λάβουμε 100 φορές περισσότερα σ' αυτή τη ζωή όπως επίσης και στην επόμενη.  Ο Χριστός υποδεικνύει τον ακριβή σκοπό τού Θεού και στέλνει το Άγιο Πνεύμα να μας βοηθήσει να επιτύχουμε αυτό τον σκοπό.


Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΧΩΡΟ) ΤΟΥ ΘΕΟΥ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ.


Ο Χριστός δεν Ζητεί απλώς να 'μαστε καλοί ούτε μας υπόσχεται Νιρβάνα με διαλογισμό. Ο Χριστός μας αποκάλυψε την οδό σωτηρίας, η οποία είναι στο Χώρο και Βασιλεία Του Θεού που πρέπει να εισέλθουμε ακόμα όταν βρισκόμαστε σ' αυτή την ζωή -δηλ., πριν αποβιώσουμε. Αλλά, δεν μπορούμε να εισέλθουμε σ' αυτόν το χώρο αν δεν λάβουμε το Άγιο Πνεύμα με Το Οποίο μόνον Ο Χριστός Μπορεί να μας Εξοπλίσει για να εισέλθουμε στην Βασιλεία Του Θεού για να σωθούμε και θα μας εξοπλίσει με Το Πνεύμα αν τηρήσουμε τον Λόγο Του.  Νικώντας τον άρχοντα αυτού τού κόσμου, Ο Χριστός Κέρδισε το προνόμιο να Ζητεί απ' τον Θεό Πατέρα να Στείλει στον ορθόδοξο χριστιανό αγωνιστή Το Άγιο Πνεύμα Της Αλήθειας (Ιωανν. John 14:16,17,2), Το Οποίο Οδηγεί (Ιωανν. John 16:8,13,14) τον αγωνιστή ορθόδοξο στον μυστηριακό, αποκαλυπτικό, και πνευματικό Χώρο του Θεού - Στην Βασιλεία Του Θεού και τελικά στην αιώνια ζωή.


ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΗ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΒΑΠΤΙΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Διότι χωρίς τον Παράκλητο, τον Βοηθό, το Πνεύμα Της Αλήθειας Που Το Ζητεί Ο Θεός Γιος απ' Τον Θεό Πατέρα κανείς δεν μπορεί να εισέλθει στόν χώρο του Θεού - στην Βασιλεία Του Θεού διότι κανένας δεν είναι τόσο καθαρός, μια προϋπόθεση που είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί η είσοδος στην Βασιλεία τού Θεού. Ο Χριστός ήρθε για να μας ελευθερώσει (Ιωάνν. John 8:36) από τα κοσμικά και να ενωθούμε μαζί του.  


Αυτό γίνεται εδώ, σ' αυτή την ζωή, αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες Του Χριστού και φωτιστούμε, δηλ., όταν μπούμε στην βασιλεία Του Θεού εδώ, σ' αυτή την ζωή που ζούμε τώρα «πρώτα ζητείτε την βασιλεία του Θεού.» (Λουκ., Luke 12:31 ). Ο Χριστός δεν ήρθε στον κόσμο για να τον κάνει «καλύτερο.» «εν τω κόσμω θλίψιν έξετε· αλλά θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον.» (Iωάνν. John 16:33) Ο Χριστός ήρθε για να μας ελευθερώσει απ' την σκλαβιά του κοσμικού φρονήματος («Αν, λοιπόν, ο Υιός σας ελευθερώσει, θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» (Ιωάνν. John 8:36).


Ο σκοπός, λοιπόν, του ορθόδοξου χριστιανού αγωνιστή είναι να φωτιστεί απ' το Άγιο Πνεύμα και να εισχωρήσει στον χώρο που κυβερνιέται μοναδικά και εξ' ολοκλήρου απ' τον Θεό (Λουκ., Luke 12:31 ), δηλ. στην βασιλεία του Θεού (εν αντίθεση με τον κόσμο μας, την γη, που είναι βασιλεία του ανταγωνιστή μας, (Ιωάνν. John 12:31), μας και στον οποίον ανήκουν όλα τα υλικά, (Ματθ. Matthew 4:8.). Αλλά για να μπει σ' αυτό το χώρο και να συνειδητοποιήσει την πνευματική ζωή, ο αγωνιστής χρειάζεται κάθαρση. Για να φωτιστεί ο ορθόδοξος αγωνιστής χρειάζεται αγώνας για την κάθαρση του διότι μόνον αυτοί που αγωνίζονται και με την χάρη τού Θεού καθάρισαν, φωτίζονται.


Δεν γίνεται "καλός" η "καθαρός" ο αγωνιστής για να του πουν κάποιοι μπράβο, η για να λάβει κάτι υλικό η μετά την ζωή όφελος, όπως το όφελος τού παραδείσου. Καθαρίζει ο αγωνιστείς για να γευθεί τις αποκαλύψεις, μυστήρια, και την πνευματική ζωή διότι ο κόσμος ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ. Πρέπει να μετανοήσει και να βαφτιστεί για να λάβει το πνεύμα ο άνθρωπος.

 Για να φωτιστεί λοιπόν, ο σκοπός του ορθόδοξου αγωνιστή είναι να καθαρίσει σώμα, καρδιά και πνεύμα με πίστη και αγώνα εναντίον των ιδίων λογισμών, επιθυμιών, σαρκικών και κοσμικών πειρασμών και φωτίζεται για να συνειδητοποιήσει τον ειδικά πνευματικό κόσμο όπου του αποκαλύπτονται τα μυστήρια και θαύματα του Θεού (είναι η εισχώρηση Στην Βασιλεία, Χώρο, και Αγάπη Του Θεού).  Ο ορθόδοξος αγωνιστής εναντίον των επιθυμιών της σάρκας και λαγνεία του κοσμικού φρονήματος σταυρώνει τη σάρκα, τον αμαρτωλό δηλαδή εαυτό του, με όλα τα πάθη ...  


 (γιατί "Όσοι δε είναι του Χριστού εσταύρωσαν την σάρκα ομού με τα πάθη και τας επιθυμίας." Προς Γαλάτας, Galatians 5:24) , και δεν ελπίζει η εικάζει την ύπαρξη και την αγάπη Του Θεού σε κάποια άλλη ζωή, αλλά αντιθέτως, την επιδιώκει και την συνειδητοποιεί σ' αυτή την ζωή με την κάθαρση και απάρνηση του κοσμικού φρονήματος διότι αν δεν την συνειδητοποιήσει σ' αυτή την ζωή, πολύ απλά, δεν πρόκειται να την συνειδητοποίηση ποτέ.


Ό ορθόδοξος αγωνιστής πίστεψε (μελετώντας άγια κείμενα η ακούγοντας κηρύγματα για το ευαγγέλιο), μετανόησε απ' την ματαιότητα της κοσμικής ζωής και βαφτίστηκε ως ενήλικας, η βαφτίστηκε ως βρέφος και πίστεψε αργότερα, συγχωρέθηκαν οι αμαρτίες του ( το προπατορικό αμάρτημα για το βρέφος ) καί έλαβε το ΄Αγιο Πνεύμα.  Μετά, εκουσίως, και με αγάπη προς Τον Χριστό, ακολούθησε τις εντολές Του, για να μπει στην στενή πύλη και για ν' ακολουθήσει την τεθλιμμένη οδό η οποία τον οδηγεί με ακρίβεια μέσα στην Βασιλεία του Θεού. Ο ορθόδοξος χριστιανός, για να μπει στην στενή πύλη, ταπεινώνεται. Η ταπείνωσης γίνεται με την απάρνηση τού εαυτού του. Δηλαδή, απαρνείται τις ευχαριστήσεις, απολαύσεις, ζηλοφθονίες, καυχήσεις, υπερηφάνειες, εγωισμούς, φιλαργυρίες, λαγνείες, έριδες, κουτσομπολιά, κατακρίσεις, και θυμούς.

ΤΑ 8 ΣΤΑΔΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ


1. ΠΙΣΤΗ, 2. ΜΕΤΑΝΟΙΑ, 3. ΒΑΦΤΙΣΗ, 4. ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ, 5. ΛΗΨΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, 6. ΚΑΘΑΡΣΗ, 7. ΦΩΤΙΣΗ, 8. ΘΕΩΣΗ


Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΛΩΝ


«Ο θεός θέλει όλοι οι άνθρωποι να σωθούν και να έρθουν σε επίγνωση της αλήθειας . » Α Τιμοθ. 1 Timothy 2:4.


Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Η σωτηρία χρειάζεται είσοδο στην Βασιλεία Του Θεού. «Αλλά ζητείτε πρώτα την βασιλεία του Θεού, και την δικαιοσύνη αυτού »(Ματθ. Matthew 6:33)


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ?


«Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δε γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δε δύναται να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού.» Κατα Ιωάννη John 3:5 ΄


ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΣΩΤΗΡΙΑ


Η είσοδος στην Βασιλεία είναι απαραίτητη αλλά από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σωθεί ο άνθρωπος. Στην η παραβολή των βασιλικών γάμων λέει καθαρά ότι και να μπει ένας στην Βασιλεία Του Θεού, αν δεν επίσης έχει ένδυμα γάμου, θα πεταχτεί στο σκότος το εξώτερο. – εκεί θα είναι το κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών. Ματθ. Matthew 8:12; Ματθ. 13:42; Ματθ. 24:51; Ματθ. 25:30; Λουκ. 13:28; 14 Γιατί πολλοί είναι κλητοί, αλλά λίγοι εκλεκτοί». Ματθ. Matthew 20:16;


ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ (Ματθ. Matthew 5:48)


Χωρίς κάθαρση και φωτισμό, δεν υπάρχει σωτηρία. Αυτή είναι η σωτηρία. Κάθαρση και φωτισμός. Όταν πίστεψε ο χριστιανός, κλήθηκε απ' το Θεό. Η κλήση δεν έγινε εξαιτίας της αξίας του, αλλά κατά θεία χάρη. Μετά την κλήση, βάφτιση, συγχώρεση αμαρτιών, και λήψη τού Άγιου Πνεύματος, μπαίνει ο πιστός στην στενή πύλη - βρίσκεται στην Βασιλεία Του Θεού εφόσον έχει λάβει το Άγιο Πνεύμα, και διανύει την τεθλιμμένη οδό έως την φώτιση του, και τελικά Θέωση του.  « Ταύτας ουν έχοντες τας επαγγελίας, αγαπητοί, καθαρίσωμεν εαυτούς από παντός μολυσμού σαρκός και πνεύματος, επιτελούντες αγιωσύνην εν φόβω Θεού. (Β΄ Κορινθ. 2 Corinthians 7:1). « Αλλ' ελουσθήκατε με το άγιο βάπτισμα και εκκαθαρισθήκατε από αυτά τα αμαρτήματα. Αλλ' επήρατε τον αγιασμόν που χαρίζει το Πνεύμα το Αγιο, γίνατε δίκαιοι εν τω ονόματι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού δια του Πνεύματος του Θεού μας. »Α Κορ. 1 Corinthians 6:11


Επομένως, η φώτιση είναι απαραίτητη διότι φαίνεται καθαρά ότι πρέπει να καθαρίσει η σάρκα και το πνεύμα. (Β΄ Κορινθ. 2 Corinthians 7:1) Διότι αν καθαρίσει η σάρκα και το πνεύμα τηρώντας το λόγο το Χριστού, Ο Χριστός θα έρθει να κατοικήσει μέσα στον πιστό και εννοείτε ότι αν Ο Χριστός κατοικεί μες στην καρδιά του πιστού, ο πιστός φωτίζεται γιατί Χριστός είναι το Φως και η Ζωή. Ιωανν. John 14:15 Ο Χριστός είπε: «έσεσθε ουν υμείς τέλειοι, ώσπερ ο πατήρ υμών ο εν τοις ουρανοίς τέλειός εστίν» (Ματθ. Matthew 5:48).


Αυτό σημαίνει ότι ο Χριστιανός πρέπει, με την Χάρη του Θεού, να ανέρχεται συνεχώς τις βαθμίδες της πνευματικής τελειώσεως. Τού π. Ιωάννη Ρωμανίδη Το  «ένδυμα» στην παραβολή είναι η φώτιση πού επέρχεται διανύοντας την τεθλιμμένη οδό.  Η είσοδος με ρυπαρά ενδύματα σημαίνει ότι ο πιστός δεν συνέχισε το πνευματικό δρόμο στην τεθλιμμένη οδό αλλά γύρισε στα κοσμικά.


Μη νομίσεις όμως ακούγοντας τη φράση «σκότος το πυκνότατο» ότι αυτός τιμωρείται κατ’ αυτόν τον τρόπο, οδηγούμενος δηλαδή απλώς και μόνο οδηγούμενος σε σκοτεινό μέρος, αλλά οδηγείται εκεί όπου είναι το κλάμα και ο τριγμός των δοντιών. Αυτό δε το λέγει για να δείξει τα ανυπόφορα βάσανα . Πρέπει κανείς να απομακρύνεται από την κοσμική νοοτροπία και να φθάσει στην κοινωνία με τον Θεό. Χρειάζεται πίστη που συνδέεται με την αρετή, την γνώση, την εγκράτεια, την υπομονή, την ευσέβεια, την Φιλαδέλφεια, την αγάπη. Με αυτά φθάνει ο άνθρωπος στην επίγνωση του Χριστού. Εκείνος που δεν έχει αυτά «τυφλός εστι, μυωπάζων, λήθην λαβών του καθαρισμού των παλαιών αυτού αμαρτιών» (Β Πέτρ. 1 Peter 5:9).
Page Size
Bible Answer Man Hank Hanegraaff about his conversion to Orthodoxy
Famous Bible Answer Man, ex Protestant, Hank Hanegraaff talks about his conversion to the Orthodox Church.
Bible Answer Man Hank Hanegraaff about his conversion to Orthodoxy
Η απάθεια - Ισαάκ του Σύρου
Το σημάδι της απάθειας ίσως είναι τούτο: να είναι κανείς ατάραχος και άφοβος σε όλα
Η απάθεια - Ισαάκ του Σύρου
Η απάθεια - Όσιος Πέτρος ο Δαμασκηνός
Το σημάδι της απάθειας ίσως είναι τούτο: να είναι κανείς ατάραχος και άφοβος σε όλα
Η απάθεια - Όσιος Πέτρος ο Δαμασκηνός
Page Size

 
Copyright

www.Stassinos.com * www.Stasinos.tv * www.Stasinos.com *