Skip Navigation Links
Home
TV
Αρθρα
Κ. Διαθηκη
«Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δε γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δε δύναται να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού.» Κατα Ιωάννη John 3:5 ΄
ΠΑΡΑΚΑΛΩ "LIKE" / "SHARE" !


Skip Navigation Links
Stasinos.orgHome
GREEK TV TV
Καινη Διαθήκη
Χριστιανικά
About
 
@@@


Home
Τελικά απο ποιον Κυνδυνεύουμε Ellada Tourkia 19/4/2018 12:00 πμ
Υπό ευρώ/αγορών/δανειστών, είδαμε δικούς μας να χάνουν τα πάντα, να πεθαίνουν, να φευγουν ως πρόσφυγες. Τούρκοι πιέζουν να αποδεχθουμε εθνικό ακρωτηριασμό, διάλυση και εκποίησή. Ο απλος κόσμος βλέπει-υποχωρητισμό, ενδοτισμό, εγκατάλειψη υπεράσπισης κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Κι αφού ζήσαμε και ζούμε τα χειρότερα υπό καθεστώς ευρώ. Αφού είδαμε τους δικούς μας να χάνουν τα πάντα, να πεθαίνουν ή να εξαναγκάζονται να φύγουν ως πρόσφυγες από τη χώρα τους για ένα ψωρομεροκάματο. Αφού είδαμε να ξετυλίγεται η μεγαλύτερη γενοκτονία εναντίον ενός ολόκληρου λαού σε συνθήκες φαινομενικής ειρήνης.Ήρθε η ώρα να μας την «πέσουν» και οι Τούρκοι προκειμένου ο ραγιάς να αποδεχθεί τον εθνικό ακρωτηριασμό της πατρίδας του. Δηλαδή, την ολοκληρωτική διάλυση και εκποίησή της υπέρ των αγορών και των δανειστών.  Και τώρα τι μας λένε; Οι ίδιοι που έλεγαν πώς όλα αυτά που ζούμε με το ευρώ, θα τα ζούσαμε δήθεν έτσι και φεύγαμε από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, βγαίνουν πάλι για να μας τρομοκρατήσουν με την απειλή του πολέμου από τον υποχθόνιο, τρελό και δήθεν απρόβλεπτο Ερντογάν. Έλεος πια! Νισάφι.  Ναι, αλλά υπάρχει κι αυτό που βλέπει ο απλός κόσμος. Δηλαδή ο υποχωρητισμός, ο ενδοτισμός και η εγκατάλειψη της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την ιθύνουσα πολιτική τάξη. Πώς όλα αυτά συνάδουν με την δήθεν ιμπεριαλιστική επιθετικότητα της ελληνικής αστικής τάξης;Θα μου πείτε, ποιος καθώς πρέπει ιδεοληπτικός κάτοχος της μίας και μόνης αλήθειας, νοιάζεται για τον απλό κόσμο; Ποιος νοιάζεται για το τι λέει και για το τι σκέφτεται ο απλός κόσμος; Για την εν λόγω αριστερά, όπως και για όλο το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης, ο απλός κόσμος, ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν διαθέτουν την ικανότητα για ανεξάρτητη σκέψη και δράση. Δεν είναι παρά παθητικά αντικείμενα χειραγώγησης με τη συνείδησή τους να διαμορφώνεται από εξουσιαστικές μειοψηφίες, απ΄ έξω κι από τα πάνω.Επομένως, όσο περισσότερο ένας λαός ξεπέφτει στο επίπεδο του όχλου, όπου η μιζέρια και η εξαθλίωση συνδυάζεται πάντα με την πιο βαθιά κοινωνική και πολιτική αποσύνθεση, τόσο το καλύτερο. Μόνο σε τέτοια κατάσταση ο λαός μπορεί να μετατραπεί σε λούμπεν, ώστε να γίνει απόλυτα χειραγώγισιμος με συνείδηση ραγιά κι άρα ικανός να ακολουθήσει τους πάντες. Ακόμη και την εν λόγω αριστερά εκ Περισσού και παραπέρα.


Πάντως, σε κάθε περίπτωση πού ο λαός συνάγει από την κατάσταση κάτι ριζικά διαφορετικό από τις «αναλύσεις» μαρξισμού-λενινισμού-πριαπισμού της εν λόγω αριστεράς, τότε διαπράττει ολέθριο σφάλμα. Κάτι ανάλογο με το προπατορικό αμάρτημα. Πέφτει θύμα της χειραγώγησης από την αστική τάξη. Δηλαδή πέφτει θύμα της κακής χειραγώγησης, αντί να γίνει έρμαιο της καλής χειραγώγησης από τα αριστερά.Κι έτσι όσοι σκέφτονται τοιουτοτρόπως, μπορούν να ξεμπερδεύουν πολύ εύκολα με τα δύσκολα. Μεταθέτουν τη δική τους ανικανότητα σκέψης και δράσης στο λαό κι έτσι είναι ήσυχοι. Τι τους νοιάζει πώς σκέφτεται ο ανεγκέφαλος και χειραγωγούμενος όχλος του λαού; Άλλωστε, για να μπορέσει να αναδειχθεί σε επαναστατική δύναμη θα πρέπει να πάψει να σκέφτεται από μόνος του, να εγκαταλείψει κάθε αυτενέργεια και να υποκύψει στην απόλυτη χειραγώγηση του Κόμματος, δηλαδή στη λεγόμενη με άλλα λόγια «καθοδήγηση» της Πρωτοπορίας.Όπως ακριβώς κάνει κι όλος αυτός ο συρφετός των ανεγκέφαλων ραγιάδων του Κόμματος, των πιστών οπαδών του απόλυτου δόγματος, το οποίο στην parlance της αριστεράς αποκαλείται όχι θρησκεία, όπως θα ήταν φυσιολογικό, αλλά «επαναστατική θεωρία». Και κάπου εδώ, αρχίζει να ξεπροβάλει ο ολοκληρωτισμός από κάθε παράθυρο του οικοδομήματος είτε ως καθαρόαιμος φασισμός, είτε ως τυφλός αντικαπιταλισμός.Δυο όψεις του ίδιου νομίσματος από τότε που οι οπαδοί της «προπαγάνδας της πράξης» στα μέσα του 19ου αιώνα, ανέδειξαν το μηδενισμό του ξεπεσμένου μικροαστού – ο οποίος το μόνο που θέλει είναι να εκδικηθεί την κοινωνία στο σύνολό της για τη δική του κατάντια με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε δεν στέκει στο πλευρό του – ως γόνιμη θεωρία για την απολυτοποίηση της βίας και τον εκμηδενισμό της ανθρώπινης ζωής στο όνομα του credo μιας μικρής δήθεν επαναστατικής μειοψηφίας. Ο ίδιος μηδενισμός που κάποτε εκφραζόταν από την κοκκινόμαυρη σημαία των αναρχικών συμμοριών του 19ου αιώνα, αποτέλεσε αργότερα και την πολιτική θεωρία πάνω στην οποία πάτησε για να ανδρωθεί ο φασισμός και ο ναζισμός.


Ας δούμε τον αληθινό συσχετισμό δύναμης.Γιατί λοιπόν ο απλός κόσμος, ο λαός αντιλαμβάνεται αυτό που αδυνατούν να αντιληφθούν οι ταγοί της επίσημης αριστεράς; Γιατί μιλά για ενδοτισμό και υποτέλεια της ελληνικής πλευράς; Διότι πολύ απλά η ελληνική άρχουσα τάξη αρνείται να υπερασπιστεί τον ιστορικό χώρο που δικαιωματικά ανήκει στην Ελλάδα. Δεν θέλει και δεν μπορεί να την υπερασπιστεί ούτε καν ως «εγχώρια αγορά του κεφαλαίου». Αρνείται να υπερασπιστεί ακόμη και τη δική της οικονομική και πολιτική κυριαρχία πάνω στη χώρα. Είναι άραγε ίδιον της αστικής τάξης γενικά και μάλιστα εκείνης που υποτίθεται ότι έχει ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες;Γιατί με τη σειρά του ο Ερντογάν γίνεται όλο και πιο επιθετικός; Γιατί το καθεστώς του εξαρτά ανοιχτά και ξάστερα τη δική του μακροημέρευση από την προσάρτηση εδαφών και σφαιρών επιρροής στην Τουρκία; Γιατί επικαλείται το Οθωμανικό παρελθόν της Τουρκίας ώστε να νομιμοποιήσει με τον δικό του τρόπο δικαιώματα κατάκτησης σε εδάφη και χώρες που άλλοτε ανήκαν στον Σουλτάνο; Γιατί όλα αυτά;Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά πώς καθώς η παγκόσμια οικονομία και πολιτική του ιμπεριαλισμού βυθίζεται σε μια όλο και πιο βαθιά κρίση, η οποία μετατρέπει τον πόλεμο και μάλιστα τον πόλεμο στο διηνεκές σε μέσο διαχείρισης της παγκόσμιας ύφεσης υπέρ των παγκοσμιοποιημένων αγορών κεφαλαίου και των αντίστοιχων δομών εξουσίας, έχει μόνο μία επιλογή προκειμένου να διατηρήσει το καθεστώς του. Να εκμεταλλευθεί κάθε ευκαιρία επέκτασης της Τουρκίας εν μέσω της γενικευμένης αστάθειας και αναδιάταξης συνόρων στην ευρύτερη περιοχή. Κι αυτό πια δεν μπορεί να γίνει χωρίς πόλεμο.
Διαφορετικά τον περιμένει μια ανάλογη τύχη μ’ αυτή της Ελλάδας, ή της Συρίας. Δηλαδή, ο ίδιος, το καθεστώς του και η Τουρκία να υποστούν μια ανάλογη διαδικασία – με την μια ή με την άλλη μορφή – κατάρρευσης, διάλυσης και ακρωτηριασμού. Όπως άλλωστε επιτάσσουν οι παγκόσμιες αγορές προκειμένου να ρευστοποιηθούν ολόκληρες χώρες και περιοχές του πλανήτη για να ενισχυθεί εν μέσω βαθέματος της παγκόσμιας ύφεσης η ρευστότητα και η απόδοση της ιστορικά πρωτοφανούς και τερατώδους συγκέντρωσης κεφαλαίων σε όλο και λιγότερα χέρια.Για να διατηρηθεί λοιπόν το καθεστώς Ερντογάν θα πρέπει η Τουρκία να αποδείξει στην πράξη ότι είναι το ίδιο ικανή και το ίδιο απαραίτητη για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όσο και το Ισραήλ. Επιχειρεί να λειτουργήσει ως δίδυμη δύναμη του Ισραήλ στην περιοχή για τα συμφέροντα της Δύσης.Κι έτσι ο Ερντογάν επιχειρεί να δημιουργήσει μια ευρύτατη ζώνη δικής του κατοχής και επιρροής γύρω από τα υφιστάμενα σύνορα της Τουρκίας. Μια εκτεταμένη γκρίζα ζώνη από τα ευρωασιατικά βαλκάνια έως την αραβική χερσόνησο όπου τα συμφέροντα του καθεστώτος του, αλλά και της επίσημης Τουρκίας, θα πρέπει να συνυπολογίζονται στους κυρίαρχους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού της Δύσης.

  
Πηγη -Τελικά απο ποιον Κυνδυνεύουμε.  Δημήτρης Καζάκης,   

Page Size
Bible Answer Man Hank Hanegraaff about his conversion to Orthodoxy
Famous Bible Answer Man, ex Protestant, Hank Hanegraaff talks about his conversion to the Orthodox Church.
Bible Answer Man Hank Hanegraaff about his conversion to Orthodoxy
Η απάθεια - Ισαάκ του Σύρου
Το σημάδι της απάθειας ίσως είναι τούτο: να είναι κανείς ατάραχος και άφοβος σε όλα
Η απάθεια - Ισαάκ του Σύρου
Η απάθεια - Όσιος Πέτρος ο Δαμασκηνός
Το σημάδι της απάθειας ίσως είναι τούτο: να είναι κανείς ατάραχος και άφοβος σε όλα
Η απάθεια - Όσιος Πέτρος ο Δαμασκηνός
Page Size

 
Copyright

www.Stassinos.com * www.Stasinos.tv * www.Stasinos.com *